Ieder mens is verschillend en dus is het ook geen verrassing dat iedereen een andere ziektekostenverzekering zou moeten hebben. Ga maar na; een oudere dame op leeftijd maakt waarschijnlijk op een heel andere manier gebruik van de zorg dan een jonge jongen die net voor het eerst op kamers gaat. Wat je situatie ook is, het is belangrijk om even te kijken hoe je je zorgverzekering hier het beste op afstemt. Dat is lang niet zo ingewikkeld als dat het misschien klinkt. Wij laten je daarom graag zien hoe je kunt zorgen dat je een ziektekostenverzekering kunt afsluiten die niet alleen biedt wat jij nodig hebt, maar die ook nog eens heel betaalbaar blijft. 

 

Hoe weet je wat je nodig hebt? 

Je denkt misschien: ik weet toch nog helemaal niet of ik volgend jaar ziek word? Hoe moet ik daar dan een verzekering op afstemmen. Daarin heb je helemaal gelijk, maar je kunt bepaalde vormen van zorg echter wel inplannen. Weet jij bijvoorbeeld dat je volgend jaar een operatie moet ondergaan dan is het goed om een verzekering af te sluiten met een laag eigen risico. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld dit jaar heel veel fysiotherapie gehad hebt, maar dat je daar volgend jaar mee kunt stoppen. Dan is het verstandig om de fysio uit je verzekering te gooien zodat je daar geen geld meer voor hoeft uit te geven. Uiteraard blijven ziektes onvoorspelbaar, maar je zult zien dat je meer zorg kunt inplannen dan je misschien had gedacht. 

 

Neem de juiste aanvullende verzekeringen 

Als je gaat kijken naar wat een goede verzekering voor jou is, dan kun je ook eens naar de aanvullende pakketten kijken. Je kunt bijvoorbeeld een zorgverzekering met tandarts afsluiten. Met deze aanvullende optie draai je zelf niet meer op voor de kosten die je tandarts maakt. Dat kan je heel veel geld schelen want een gaatje vullen, of misschien zelfs wel een wortelkanaalbehandeling, kan heel snel in de papieren lopen. Bekijk ook vooral de overige aanvullende opties even. Er zijn er vele om uit te kiezen en hoe beter het je lukt om aan je zorgbehoefte tegemoet te komen, hoe beter het is. Je zult zien dat het altijd beter is om een uitgebreidere verzekering te nemen want dit is nog altijd voordeliger dan al je behandelingen zelf te moeten betalen. Ons advies is dan ook om niet in eerste instantie te gaan voor de laagste prijs, maar om vooral te kijken naar de beste dekking. 

 

Overstappen is snel geregeld

Nu je weet hoe je moet controleren of een ziektekostenverzekering nog wel bij je past en hoe je deze eventueel zou kunnen aanpassen, is het tijd om over te stappen. Je kunt even naar een van de vele vergelijkingssites op het internet gaan om te kijken welke verzekeringsmaatschappij de beste deal voor jou heeft. Heb je de perfecte match gevonden, dan kun je met een paar muisklikken overstappen naar een andere partij. Jij hebt daar dan verder helemaal geen omkijken meer naar.