Er zijn weinig dingen frustrerender dan ongewenste haargroei! Of het nu verdwaalde haartjes op je kin zijn of plotseling gezichtshaar, ongewenst haar kan écht vervelend zijn. Dus, als je te maken hebt met ongewenste haargroei, weet dan dat je niet de enige bent. Gelukkig zijn er manieren om het haar te beheersen en onder controle te houden. In dit artikel bespreken we enkele van de populairste methoden om haar te verwijderen. Als je dus een manier zoekt om van ongewenste haargroei af te komen, lees dan snel verder! We helpen je graag. 

Scheerapparaten

Een van de populairste methoden om te ontharen is scheren. Scheren is een snelle en gemakkelijke manier om ongewenst haar te verwijderen en het kan thuis gedaan worden met minimale kosten. Wel zo fijn! Er zijn echter een paar dingen die je bij het scheren in gedachten moet houden. Ten eerste, zorg er altijd voor dat je huid schoon en droog is voor je begint. Gebruik een scherp scheermes, want een bot scheermes kan tot irritatie laten. En last but not least: zorg ervoor dat je je huid na het scheren goed hydrateert om droogheid en irritatie te voorkomen.

Ontharingscrèmes

Ontharingscrèmes werken door de eiwitstructuur van de haarschacht op te lossen, waardoor het haar vanaf de wortels verwijderd wordt. Ontharingscrèmes zijn over het algemeen effectief en kunnen op de meeste plaatsen van het lichaam gebruikt worden. Maar, ze kunnen soms huidirritatie veroorzaken, dus het is belangrijk de crème eerst op een klein stukje huid uit te testen voor je hem op een groter oppervlak aanbrengt. Wanneer je liever niet zelf aan de slag wilt met ontharing, dan kun je ook kiezen voor laserontharen

Laserontharing 

Het gebruik van een laser wordt niet alleen gebruik voor tattoo verwijderen, maar heeft ook veel andere fijne opties! Laser ontharen is een meer permanente oplossing voor ongewenste haargroei. Laserontharing werkt door met een laserstraal het pigment in de haarfollikel aan te pakken. Daardoor wordt het follikel beschadigd en kan het geen nieuw haar meer produceren. Ontharen met een laser is over het algemeen veilig en effectief, maar het kan best prijzig uitpakken. Dus laat je goed informeren! Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je je huid goed verzorgt voor en na het ontharen om irritatie of andere huidproblemen te voorkomen. We wensen je veel succes!