Soms kan de situatie voorkomen dat je geen energie hebt voor een training. Dat is erg vervelend op het moment dat je een strak trainingsschema hebt. Het hoeft niet het eind van de wereld te zijn, want er bestaat een fitness supplement die jou kan helpen in die situatie. Dit supplement wordt pre-workout genoemd. Ben je benieuwd naar de werking van een pre-workout? Lees dan hieronder verder om erachter te komen of een pre-workout iets voor jou is. 

De pre-workout

De eerste vraag die je misschien hebt, is: wat is een pre-workout? Een pre-workout is dus een fitness supplement in de vorm van een shake. De shake zorgt ervoor dat jij een boost van energie krijgt als je zelf even geen energie hebt. Door deze boost kan je toch nog een training doen. Pre-workout is dus echt bedoeld om te gebruiken voor de training en niet erna. 

Je kan kiezen uit verschillende vormen van een pre-workout. De meest bekende is dus de poedervorm die je in een shake verandert. Een bekende pre-workout is de ghost pre workout. Het is de bedoeling dat je de poeder mengt met voldoende water. Dit kan je vervolgens drinken voor de training. Er zijn echter ook tabletten beschikbaar die je kan innemen. 

De ingrediënten

Wil je binnenkort een pre workout kopen? Dan is het goed om te weten dat een pre-workout uit verschillende ingrediënten bestaat. Het belangrijkste ingrediënt dat te vinden is in een pre-workout, is cafeïne. Cafeïne zit bijvoorbeeld in koffie. Cafeïne zorgt ervoor dat je als het ware wakkerder wordt en dus meer energie krijgt. Hiernaast zorgt cafeïne voor een goede focus. 

Creatine is een ingrediënt die je ook vaak zal tegenkomen in een pre-workout. Door creatine heeft je lichaam genoeg kracht om een training aan te kunnen. Je lichaam kan zich meer inspannen door het ingrediënt creatine. Verder zal taurine ook niet ontbreken in een pre-workout. Door taurine geniet je van een langer uithoudingsvermogen waardoor je dus langer kan trainen. Dit zijn de bekendste ingrediënten die in een pre-workout zitten. Het is altijd slim om van tevoren de ingrediëntenlijst te bekijken voor meer informatie. 

De werking

Het is al eerder voorbijgekomen, maar een pre-workout neem je dus in voor de training. Pas dan kan je genieten van die boost energie. Het is niet verstandig om een pre-workout voor elke training te gebruiken. Je lichaam kan namelijk wennen aan de pre-workout waardoor je steeds meer zou moeten gebruiken. 

Te veel pre-workout is niet goed voor je lichaam, dus probeer dit te vermijden. Zorg ervoor dat je het ongeveer dertig minuten voor de training inneemt voor een optimaal effect. Bij de meeste mensen zal de pre-workout ongeveer een uur lang werken.